Løget halveres og kryddernellikerne stikkes godt ind i
løgene.
Gulerødderne skrælles, deles på langes i 4 stykker, der
derefter skæres i 3-4 cm stykker.
Baconen skæres i tynde skiver og derefter i store
stykker
Persillen skylles og bladene nippes af (gem stilkene).
Skyl estragonen.
Hvidløgene pilles og hakkes groft.
2 tomater skæres i skiver, og hakkes fint.
Bind persillestilke, laurbærblade og timiankviste sammen
med bomuldssnor (bouquet garni).
Tilberedning
Svits bacon, løg og gulerødder i 2 spsk olie ved god
varme til det tager lidt farve (3-4 minutter)
Tilsæt linser, bouquet garni, 2 tomater, hvidløg og
vand så det dækker godt og vel. Kog op og skru så ned så det akkurat
snurrer og lad det simre i 25-30 min.
Tag bouquet garni og de halve løg op, og hælde resten
gennem en sigte, så vandet løber fra. Lad det køle lidt af.
Forbered de friske dele
Pil og hak skalotteløgene fint
Hak de sidste 2 tomater.
Skyl, tør og hak persille og estragon.
Servering
Pisk balsamicoeddike og olie sammen i en stor
serveringsskål.
Kom linsesalaten i og tilsæt de friske dele.
Smag til med salt og peber og evt. citronsaft hvis
balsamicoen er meget sød.
Smager godt
til
kyllingelår, pølser og fede fisk som laks.