Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Linsesalat


Forret eller tilbehør til hovedret til 6 personer
 

Kan også laves i en vegetarisk version
 

Linsesalat

  1. De varme elementer

    1. Løget halveres og kryddernellikerne stikkes godt ind i løgene.

    2. Gulerødderne skrælles, deles på langes i 4 stykker, der derefter skæres i 3-4 cm stykker.

    3. Baconen skæres i tynde skiver og derefter i store stykker

    4. Persillen skylles og bladene nippes af (gem stilkene). Skyl estragonen.

    5. Hvidløgene pilles og hakkes groft.

    6. 2 tomater skæres i skiver, og hakkes fint.

    7. Bind persillestilke, laurbærblade og timiankviste sammen med bomuldssnor (bouquet garni).

  2. Tilberedning

    1. Svits bacon, løg og gulerødder i 2 spsk olie ved god varme til det tager lidt farve (3-4 minutter)

    2. Tilsæt linser, bouquet garni, 2 tomater, hvidløg og vand så det dækker godt og vel. Kog op og skru så ned så det akkurat snurrer og lad det simre i 25-30 min.

    3. Tag bouquet garni og de halve løg op, og hælde resten gennem en sigte, så vandet løber fra. Lad det køle lidt af.

  3. Forbered de friske dele

    1. Pil og hak skalotteløgene fint

    2. Hak de sidste 2 tomater.

    3. Skyl, tør og hak persille og estragon.

  4. Servering

    1. Pisk balsamicoeddike og olie sammen i en stor serveringsskål.

    2. Kom linsesalaten i og tilsæt de friske dele.

    3. Smag til med salt og peber og evt. citronsaft hvis balsamicoen er meget sød.

 

Smager godt til kyllingelår, pølser og fede fisk som laks.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016