Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Kartoffel/porre-suppe med røget laks


8 personer som forret

 

  1. Fjern skind, evt. ben og brunt fedt fra laksen og skær den i 3x3 cm terninger og sæt på køl tildækket.

  2. Skyl persille og purløg. Pluk bladene af persillen og hak persilleblade og purløg. Dæk til og sæt på køl.

  3. Skræl kartoflerne og skær i 1x1 cm terninger

  4. Flæk porren, rens den grundigt og skær i 1 mm ringe/stykker

  5. Sauter kartoflerne i smørret ved middel varme under omrøring (må ikke tage farve) - ca. 5 min.

  6. Tilsæt porrestykkerne, dildfrø og Noilly Prat og sauter yderligere i 5 min til væden er kogt ind.

  7. Tilsæt fond og kog til kartoflerne er møre (ca. 10-15 min) uden låg.

  8. Blend (stavblender) og tilsæt fløde og kog lidt tykkere i 5 min.

  9. Smag til med salt (forsigtigt: fisken er også salt), peber og evt. citronsaft.

  10. Fordel laksen i ikke for dybe tallerkener, hæld suppen over og drys krydderurter på toppen.

Note Evt. kan man riste parmaskinke, dryppe det af på køkkenrulle, knuse det let og fordele på toppen.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 21-08-2024