|
Kartoffel/porre-suppe med røget laks
8 personer som forret
-
Fjern skind, evt. ben og brunt fedt fra laksen og skær
den i 3x3 cm terninger og sæt på køl tildækket.
-
Skyl persille og purløg. Pluk bladene af persillen og
hak persilleblade og purløg. Dæk til og sæt på køl.
-
Skræl kartoflerne og skær i 1x1 cm terninger
-
Flæk porren, rens den grundigt og skær i 1 mm
ringe/stykker
-
Sauter kartoflerne i smørret ved middel varme under
omrøring (må ikke tage farve) - ca. 5 min.
-
Tilsæt porrestykkerne, dildfrø og Noilly Prat og sauter
yderligere i 5 min til væden er kogt ind.
-
Tilsæt fond og kog til kartoflerne er møre (ca. 10-15 min)
uden låg.
-
Blend (stavblender) og tilsæt fløde og kog lidt tykkere
i 5 min.
-
Smag til med salt (forsigtigt: fisken er også salt), peber og
evt. citronsaft.
-
Fordel laksen i ikke for dybe tallerkener, hæld suppen
over og drys krydderurter på toppen.
Note Evt. kan man riste parmaskinke, dryppe det
af på køkkenrulle, knuse det let og fordele på toppen. |
|
|