Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Tomattærte


Til 8 personer som forret

 

  1. Dejen optøs, opdeles i 5 stykker og lægges på bagepapir på en bageplade.

  2. Skær en ridse næsten (men ikke helt) igennem dejen 1 cm fra kanten hele vejen rundt. Prik pladen (indenfor den udskårne kant) tæt med en gaffel. Dette mindsker hæveevnen for den midterste del, mens den yderste kant vil hæve op.

  3. Forbag bundene i 10 minutter ved 220° i varmluftovn til de er meget lyst brune. Nu kan bundene evt, gemmes nogle timer.

  4. Skær tomaterne i tynde skiver og krydres godt med salt og peber.

  5. Emmentaler/Maasdam-osten skæres i 1-2 mm tykke skiver og olivene udstenes og hakkes groft.

  6. Hæld væden fra tomaterne og læg dem i et skråt lag skiftevis med osten (den tørre Emmentaler/Maasdam og den smørbare gedeost blandes). Drys med de grofthakkede oliven og krydr med salt og peber.

  1. Bag i ovnen ca. 15 min. ved 230° i varmluftovn til tomaterne er tørret lidt ud og bunden er mørkebrun og sprød.

  2. Drys med grofthakket basilikum og server straks.

NOTE  Kan evt. sprinkles med lidt chiliolie.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 28-04-2017