Skyl, tør og pil dilden af kvistene (gem kvistene) og hak dildbladene.
Skrub kartoflerne - er de meget nye, kan man blot køre dem rundt i en
spand med en stor håndfuld groft salt og 1/2 liter vand.
Kom de rengjorte kartofler i en STOR gryde (nye kartofler koger nemt
over!), dæk netop med koldt vand, og kom salt og dildkviste (ikke de hakkede
blade) i.
Kog vandet op med kartoflerne (tager ca. 7-10 min per kg kartofler)
Kog derefter i 7 minutter*) (uanset antal kilo)
Sluk og vent i 10 minutter før vandet hældes fra (check nogle gange i løbet af
de 10 minutter for at se, om kartoflerne er møre før de 10 minutter).
Vend dilden i
kartoflerne i serveringsfadet umiddelbart før serveringen (ellers skvatter
dilden helt sammen).
Serveres til alt - og nye kartofler gerne blot med smør og salt!
Forventet tilberedningstid i minutter
Koge op
Koge *)
Hvile i vandet
Forventet total
1 kg
7-10
7
10
24-27
2 kg
14-20
7
10
31-37
3 kg
21-28
7
10
38-45
4 kg
28-35
7
10
45-52
*) Kogetiden afhænger af hvor nye og små kartoflerne er: Meget små og nye
kartofler skal kun have 5 minutter, mens større og ikke så nye kartofler
skal have 8-12 minutter.