Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Kartofler (nye), kogte


4 pers.

 

  1. Skyl, tør og pil dilden af kvistene (gem kvistene) og hak dildbladene.
  2. Skrub kartoflerne - er de meget nye, kan man blot køre dem rundt i en spand med en stor håndfuld groft salt og 1/2 liter vand.

  3. Kom de rengjorte kartofler i en STOR gryde (nye kartofler koger nemt over!), dæk netop med koldt vand, og kom salt og dildkviste (ikke de hakkede blade) i. 

  4. Kog vandet op med kartoflerne (tager ca. 7-10 min per kg kartofler)

  5. Kog derefter i 7 minutter*) (uanset antal kilo)

  6. Sluk og vent i 10 minutter før vandet hældes fra (check nogle gange i løbet af de 10 minutter for at se, om kartoflerne er møre før de 10 minutter).

  7. Vend dilden i kartoflerne i serveringsfadet umiddelbart før serveringen (ellers skvatter dilden helt sammen).

Serveres til alt - og nye kartofler gerne blot med smør og salt!

 

Forventet tilberedningstid i minutter

  Koge op Koge *) Hvile i vandet Forventet total
1 kg 7-10 7 10 24-27
2 kg 14-20 7 10 31-37
3 kg 21-28 7 10 38-45
4 kg 28-35 7 10 45-52


*) Kogetiden afhænger af hvor nye og små kartoflerne er: Meget små og nye kartofler skal kun have 5 minutter, mens større og ikke så nye kartofler skal have 8-12 minutter.

 

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016