Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Pommes Anna


12 personer som tilbehør

 

Udstyr: Ovnfast fad/bradepande på 20x30 cm og en plade, der ligge top passer ned i fadet.

  1. Smelt smørret forsigtigt.

  2. Skræl kartoflerne.

  3. Skær kartoflerne i 2-3 mm tykke skiver på køkkenmaskine eller med en skarp kniv.

  4. Tør kartoffelskiverne i et rent viskestykke og læg dem i en stor skål.

  5. Smelt smørret ved svag varme så det bliver flydende, men ikke brunt.

  6. Hæld det smeltede smør, evt. krydderurter og salt og peber over kartoflerne og vend dem grundigt, så de bliver smurt på alle sider. Det er lettest med hænderne (brug handsker).

  7. Læg kartoflerne et smurt, ovnfast fad på 20x30 cm (eller i flere mindre firkantede fade) - læg et tyndt lag ad gangen, og læg næste lag lidt forskudt.

  8. Læg et stykke bagepapir på overfladen og pres med pladen kartoflerne ned og godt sammen.

  9. Fjern plade og bagepapir igen.

  10. Bag kartoflerne i ovn i 45 min ved 170° (varmluft) til kartoflerne netop er møre. Prøv efter 45 min med en kødnål/grillspyd om de er møre, og derefter hver 15 minutter til de er møre.
  11. Læg bagepapir og plade ovenpå, og derefter noget tungt for at presse pladen ned - og stil på køl i mindst 6 timer, gerne en dag eller to.

1 time før spisetid

  1. Varm ovnen op til 230° varmluft.
  2. Tag kartoflerne ud, og skær dem i 6-7 cm store firkanter med en skarp kniv.
  3. Sæt firkanterne på bagepapir på en plade med lidt afstand og bag dem i den varme ovn i 10-12 min til de er sprøde og brune i kanterne. Brug evt. grill et par minutter, hvis de ikke bliver brune.

 

Serveres f.eks. til Dyreryg, Grillet oksebøf, Kylling eller Indbagt oksefilet.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 21-08-2024