Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
fisk frugt grøntsager kød mælkeprod kolonial andet  drikkevarer

Olivenolie

Olie


Latin
English olive oil
Deutsch olivenöl
Francais  huile des olives
Italiano olio di vinaccioli
Spaniol olio di oliva
Længde
Vægt 1 dl = 90 g
Kendetegn Som regel kraftig smag af oliven. Toscanaolier er ofte grønne og peberagtige, mens olier fra Ligurien er gule og meget milde.
Sæson
Område Italien, Frankrig, Spanien og Grækenland.
Kvalitet Har mange umættede fedtsyrer, og anses derfor for at være mindre usund end mange andre fedtstoffer.
Portionsstørrelse 
Holdbarhed Jomfruolier har kort holdbarhed.
Tilberedning
Typisk ret Både til stegning (jomfruolier unødvendige her) og til dressing og andre kolde sammenhænge. Giver (god) smag af oliven - hvis man ikke ønsker det, kan man bruge mere neutrale olier som f.eks. vindruekerneolie eller solsikkeolie.
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016