*) kødet (bacon, pancetta eller parmaskinke)
kan helt udelades, f.eks. hvis tærten er tilbehør til en kødret.
Tærtedej
Delene samles i en foodprocessor (eller med en kniv i
en skål) - pas på, det ikke bliver varmt. Dækkes med film og hviler på køl i mindst 1 time. Alternativ: Brug færdig butterdej (450 g).
Tænd ovnen på 185° undervarme.
Rulles tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir og lægges
(uden det nederste bagepapir) i en
smørsmurt tærteform (25 cm i diameter og 6-8 cm høj).
Dæk kanten med sølvpapir så den ikke bages så meget.
Dæk dejen med keramikkugler/ris.
Forbages ved 185°/0:15 (Miele undervarme).
Tag ud, fjern bagepapir og
kugler/ris.
Fyld
Fodenden af aspargesene brækkes af, hovederne (øverste 5-6 cm) skæres af
og den midterste del skrælles tyndt hvis det er hvide asparges (skræller og
fodender gemmes til suppe i fryseren).
Pancetta/bacon steges sprødt på en pande (parmaskinke skal ikke steges)
og skæres i mindre stykker.
Kog de midterste dele (IKKE hovederne) i fløden i 15-20 min til de er
helt udkogte. Blend omhyggeligt.
Riv parmesanen i aspargesmassen og rør æggene og evt. pancetta/bacon i
Fordel aspargeshovederne på den forbagte tærtebund og hæld
aspargesmassen over.