Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Ovnbagte kartofler, stegt i andefedt


8 personer som tilbehør

 

Ovnkartofler stegt i andefedt

  1. Kartoflerne skrubbes og bages (hele) i ovn ved 180° til de er møre (5-6 kvarter).

  2. Kartoflerne tages ud og køler let af (så man kan røre ved dem).

  3. Flæk dem på langs, giv hver halvdel et 1-cm snit i skrælkanten 4 steder og tryk på bagsiden, så indmaden trykkes let ud af skallen.

  4. Del rosmaringkvistene, knus hvidløgsfeddene og varm det op i andefedtet.

  5. Tilsæt kartoflerne og steg dem ved middel varme til kartoflerne er gyldenbrune på begge sider (ca. 5-10 min på hver side).

  6. Dryp af på køkkenrulle og server straks.

 

Serveres f.eks. til Grillet oksebøf, Kylling, Indbagt oksefilet eller Lammebov i stegeso.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016