Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Grillet grøntsalat


Tilbehør til 4-6 personer. Selvstændig ret til 2-3 personer.

 

  1. Tænd ovnen og stil på maksimal grill.
  2. Auberginerne skylles, tørres og blomstenden skæres af. Resten skæres i 1 cm tykke skiver på langs. Skiverne drysses med salt og trækker 1/2-1 time.
  3. Peberfrugterne skæres midt over, stilk og kerne fjernes. De halve pebre mases flade og placeres på bagepapir og sættes i ovnen helt oppe under grillen i ca. 7-10 min. til de er HELT sorte. Tag dem ud og læg dem i en plastpose der lukkes indtil pebrene er kølet af. Fjern det sorte skind og skær pebrene i mundrette stykker.

  4. Courgetterne vaskes, tørres og skæres i 1 cm tykke skiver på langs og pensles med olie.
  5. Auberginer skylles for salt og knuges hårdt, så mest mulig væde fjernes. Pensl med olie.

  6. Varm en grillpande meget op, og grill auberginer og courgetter ca. 5 minutter på hver side til de er brun/sorte. Denne portion skal grilles ad 3-4 gange. 

  7. Pisk dressingen sammen af resten af olien, eddike, hvidløg og masser af basilikum og bland den godt med grøntsagerne i en stor skål.

  8. Server i et fladt fad med friskkværnet peber over og drys evt. lidt ekstra, grofthakket basilikum over.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017