Auberginerne skylles, tørres og blomstenden skæres af. Resten skæres i
1 cm tykke skiver på langs. Skiverne drysses med salt og trækker 1/2-1
time.
Peberfrugterne skæres midt over, stilk og kerne
fjernes. De halve pebre mases flade og placeres på bagepapir og sættes i
ovnen helt oppe under grillen i ca. 7-10 min. til de er HELT sorte. Tag dem
ud og læg dem i en plastpose der lukkes indtil pebrene er kølet af. Fjern
det sorte skind og skær pebrene i mundrette stykker.
Courgetterne vaskes, tørres og skæres i 1 cm tykke skiver på
langs og pensles med olie.
Auberginer skylles for salt og knuges hårdt, så mest
mulig væde fjernes. Pensl med olie.
Varm en grillpande meget op, og grill auberginer og
courgetter ca. 5 minutter på hver side til de er brun/sorte. Denne portion
skal grilles ad 3-4 gange.
Pisk dressingen sammen af resten af olien, eddike,
hvidløg og masser af basilikum og bland den godt med grøntsagerne i en
stor skål.
Server i et fladt fad med friskkværnet
peber over og drys evt.
lidt ekstra, grofthakket basilikum over.