Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Pastarulle med spinat/svampe


Fra: The River Cafe. 8 personer (forret)

 



NOTE 
Kan næsten kun laves i en aflang fiskekedel (ca. 50 cm).

  1. Lav først frisk pasta (halv portion) hvis der ikke bruges færdig pasta.

Svampefyld

  1. Hæld kogende vand over rørhattene og blød ud i 25 min.
  2. Si rørhattene fra (gem vandet) og skyl rørhattene fri for jord.
  3. Svits finthakket hvidløg i olie 1-2 minutter (må ikke branke).
  4. Champignoner svitses ved kraftig varme og omrøring i 5 min.
  5. Skru lidt ned, tilsæt rørhattene og svits i 5-10 min. Tilsæt evt. en smule udblødningsvand hvis rørhattene er ved at tørre ud (skal dog ikke svømme).
  6. Krydr med salt og peber, afkøl og hak meget groft.

Spinatfyld

  1. Spinaten lægges 2 min i koldt vandbad og skylles grundigt. Gentag evt.
  2. Grove stilke fjernes og spinaten rystes/duppes, så det meste vand er væk
  3. Svits det finthakkede løg i smørret i en meget varm, stor gryde til løgstykkerne er blanke, men ikke brune.
  4. Tilsæt merian og spinat og vend det et par minutter til det er faldet sammen.
  5. Krydr med salt og peber og afkøl.
  6. Mos ricottaen i en stor skål og tilsæt spinatblandingen, parmesan og et godt drys reven muskatnød. Smag til med salt og peber.

Rullen

  1. Rul den friske pasta ud til en meget tynd kvadratisk plade på ca. 50 x 50 cm på et melpudret bord. Undgå huller eller sprækker i pladen (lap evt.).
  2. Læg svampeblandingen i et 5 cm bælte langs den nærmeste kant.
  3. Smør ricotta/spinatblandingen ud over resten af pladen i et tyndt lag (1/2-1 cm) undtagen en kant på 5 cm modsat svampebæltet.
  4. Rul pladen sammen fra svampeenden til en rulle (ca. 7-8 cm tyk og 50 cm lang). Pensl evt. med lidt vand på den sidste pastastribe for at lukke rullen.
  5. Rulles/pakkes stramt ind i et rent viskestykke (snøres evt.).
  6. Fyld en fiskekedel 40% med vand med lidt salt, læg rullen på bakken og derefter i gryden og bring det i kog. Simrer under låg i ca. 20-25 minutter.

Servering: Udskær i ca. 1 cm tykke skiver, drys med ekstra, friskreven parmesan og server evt. en let bitter salat (f.eks. med rucola og radicchio).

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016