|
Pastarulle med spinat/svampe
Fra: The River Cafe. 8 personer (forret)
|
NOTE Kan næsten kun laves i en aflang fiskekedel (ca. 50 cm).
|
- Lav først frisk
pasta (halv portion) hvis der ikke bruges færdig pasta.
Svampefyld
- Hæld kogende vand over rørhattene og blød ud i 25 min.
- Si rørhattene fra (gem vandet) og skyl rørhattene fri for jord.
- Svits finthakket hvidløg i olie 1-2 minutter (må ikke branke).
- Champignoner svitses ved kraftig varme og omrøring i 5 min.
- Skru lidt ned, tilsæt rørhattene og svits i 5-10 min. Tilsæt evt. en
smule udblødningsvand hvis rørhattene er ved at tørre ud (skal dog ikke
svømme).
- Krydr med salt og peber, afkøl og hak meget groft.
Spinatfyld
- Spinaten lægges 2 min i koldt vandbad og skylles
grundigt. Gentag evt.
- Grove stilke fjernes og spinaten rystes/duppes, så det meste vand er væk
- Svits det finthakkede løg i smørret i en meget varm, stor gryde til
løgstykkerne er blanke, men ikke brune.
- Tilsæt merian og spinat og vend det et par minutter til det er
faldet sammen.
- Krydr med salt og peber og afkøl.
- Mos ricottaen i en stor skål og tilsæt spinatblandingen, parmesan og et
godt drys reven muskatnød. Smag til med salt og peber.
Rullen
- Rul den friske pasta ud til en meget tynd kvadratisk plade på ca. 50 x 50
cm på et melpudret bord. Undgå huller eller sprækker i pladen (lap evt.).
- Læg svampeblandingen i et 5 cm bælte langs den nærmeste kant.
- Smør ricotta/spinatblandingen ud over resten af pladen i et tyndt lag
(1/2-1 cm) undtagen en kant på 5 cm modsat svampebæltet.
- Rul pladen sammen fra svampeenden til en rulle (ca. 7-8 cm tyk og 50 cm
lang). Pensl evt. med lidt
vand på den sidste pastastribe for at lukke rullen.
- Rulles/pakkes stramt ind i et rent viskestykke (snøres evt.).
- Fyld en fiskekedel 40% med vand med lidt salt, læg rullen på bakken og
derefter i gryden og bring det i kog. Simrer under låg i ca. 20-25 minutter.
Servering: Udskær i ca. 1 cm tykke skiver, drys med ekstra,
friskreven parmesan og server evt. en let bitter salat (f.eks. med rucola og
radicchio).
|
|
|