Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Ratatouille


Forret eller tilbehør til 6 personer. Farve og smag bibeholdes ved at tilberede grøntsagerne hver for sig.

 

  1. Først klargøres auberginerne: Skyl og skræl dem, og skær dem i 1 cm skiver. Kom dem i en skål med 2 spsk Maldonsalt og vend det rundt. Lad det trække mens resten forberedes:

  2. Squash skylles og skrælles i stiber på langs. Skæres i 1 cm skiver - gem i en skål.

  3. Peberfrugterne (her er vist 600 g blandede, men 300 g røde er bedst) skylles, deles og frøstolene er fjernede. Skæres i tynde strimler  - gem i en skål.

  4. Løgene skylles og skæres i ret tynde skiver  - gem i en skål.

  5. Tomaterne hældes i et dørslag og væden trykkes forsigtigt ud. Tomaterne deles i store stykker  - gem i en skål.

  6. Hvidløgene pilles og hakkes fint - gem i en skål.

  7. Persille og timian skylles og hakkes fint - gem i en skål.

  8. Basilikum (her brugt græsk basilikum, men almindelig basilikum er næsten bedre) skylles og bladene skæres i strimler

  9. Auberginerne duppes tørre i et viskestykke og skæres i grove stykker.

Tilberedning

  1. 2/3 dl olie opvarmes til rygepunktet i en sauterpande (evt. stor tefalpande) og auberginerne brunes ved god varme i 8-10 minutter - vend ofte. Læg på køkkenrulle, så den overskydende olie suges væk.

  2. 1/2 dl olie kommes på panden, skru ned til mellemvarme og squashene steges 6-8 minutter (vend ofte). Tag dem af.

  3. Peberfrugterne steges 6-8 min med lidt mere olie. Tag dem af.

  4. Løgene klares (ikke brune) i 6-8 min med lidt mere olie.

  5. Tomater, hvidløg, persille, timian og sukker tilsættes og det simrer ved svag varme 20-30 min. Hertil kan retten forberedes flere timer i forvejen.

  6. Tilsæt de andre resten og varm igennem 5-6 minutter.

  7. Smag til med (ret meget) salt og peber, vend basilikummen i og server.

Serveres koldt som forret med brød, eller (varmt) som tilbehør til kød (f.eks. lam). Retten har godt af at trække 4-8 timer i køleskab, hvis den skal serveres kold.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 28-04-2017