Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Asparges med rosa grape-mousseline


4 personer som forret.

 

  1. Smørret klares: Sættes i mikroovn med låg eller film over (det sprutter) i ca 1,5 minut ved mellemstyrke og lad derefter bundfaldet samle sig.
  2. Pres grapesaften ud i en skål.
  3. Aspargesene gøres i stand: De grønnes nederste del knækkes af (dette giver automatisk den rigtige mængde top tilbage) – evt. hvide asparges skrælles
  4. Aspargesene koges i saltet vand ca. 3 min (hvide 6 min) og holdes lune i et varmt, fugtigt klæde (væd et viskestykke og varm det i mikroovnen)

  5. Pisk fløden til skum

  6. Pisk æggeblommerne sammen med 2 spsk vand og cayenne

  7. Hæld i en gryde over svagt blus (ellers stivner æggene) og rør indtil det tykner lidt - det tager lidt tid!

  8. Hæld det klarede smør i under kraftig piskning (mayonaise-metoden): Først lidt smør, og efterhånden som det emulgerer kan man hælde smørret hurtigere i.

  9. Grapefrugtsaften tilsættes under omrøring.

  10. Smag til med salt og peber, og vend piskefløden i.

Kan evt. serveres med grapefrugtstykker og/eller rød lakserogn.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016