Smørret klares: Sættes i mikroovn med låg eller film over (det
sprutter) i ca 1,5 minut ved mellemstyrke og lad derefter bundfaldet samle sig.
Pres grapesaften ud i en skål.
Aspargesene gøres i stand: De grønnes nederste del knækkes af (dette giver automatisk den rigtige mængde top tilbage) –
evt. hvide asparges skrælles
Aspargesene koges i saltet vand ca. 3 min (hvide 6 min) og holdes lune i et varmt, fugtigt klæde (væd et viskestykke og varm det i mikroovnen)
Pisk fløden til skum
Pisk æggeblommerne sammen med 2 spsk vand og cayenne
Hæld i en gryde over svagt blus (ellers stivner æggene) og rør indtil det tykner lidt
- det tager lidt tid!
Hæld det klarede smør i under kraftig piskning (mayonaise-metoden): Først lidt smør, og efterhånden som det emulgerer kan man hælde smørret hurtigere i.
Grapefrugtsaften tilsættes under omrøring.
Smag til med salt og peber, og vend piskefløden i.