Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Spidskål, sauteret


4 personer som tilbehør

 

  1. De yderste kålblade fjernes. Kålen deles midt igennem på langs og skylles.

  2. De halve kål skæres i 3-5 mm tykke skiver fra den spidse ende - brug godt halvdelen og kasser resten (rodenden).

  3. En stor, bredbundet gryde varmes godt op og kålen dampes med 15 g af smørret og 3 dl vand i 3 minutter under låg.

  4. Samtidigt sauteres resten af smørret i en stor (teflon-)pande sammen med hvidløg og forårsløg.

  5. Vandet fra kålen tilsættes og koges næsten helt ind ved kraftig varme og smages til med salt og peber.

  6. Kålen tilsættes og svinges rundt i 1/2 minut til den er blandet med saucen.

  7. Drys/bland med grofthakket basilikum.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016