Skold myntebladene i kogende vand i 20 sekunder og
flyt dem straks til en skål med iskoldt vand.
Tag bladene op og tør dem godt.
Blend med olien.
Sigt over i en lille skål/flaske og stil på køl
Pancetta-tern
Rist pancetta-ternene sprøde (180° varmluft i 10
min, eller 6-8 min på en varm pande), og fordel dem på køkkenrulle, så
det meste af fedtet kan tørres af. Når ternene er helt kolde kan de evt.
gemmes 1 dag i en lufttæt beholder.
Suppe
Fordel de frosne ærter i et lag på køkkenrulle (der
suger overskydende væde når de tør op). Det tager 1-2 timer (kan springes
over hvis man har travlt).
Smelt 1/3 af smørret i gryden og sauter skalotteløg og
hvidløg i 5 min ved middel varme til de bliver gennemsigtige (men ikke
brune).
Tilsæt fond, kog op og lad det småkoge i 5
minutter.
Tag 200 g ærter fra til pynt, og tilsæt resten til
suppen sammen med resten af smørret. Tag gryden af varmen.
Blend suppen grundigt, evt. ad flere omgange, og si den
over i en ren gryde (pres med en grydeske, så mest muligt af ærterne presses
med).
Smag til med salt og peber.
Servering
Lun suppen og blend den med en stavblender så den
bliver luftig.
Hæld i suppeterrin (eller fordel i tallerkener) og drys
med ærter og pancetta-tern.