Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Salade niçoise


4 personer (som tilbehør)
 

Salade Nicoise
  1. De grønne bønner skylles, nippes og blancheres 4 min i spilkogende, saltet vand. Hæld vandet fra, læg bønnerne i isvand 2-3 min, tag dem og og dup dem tørre.

  2. Kog kartoflerne i letsaltet vand til de er næsten møre. Læg dem i et dørslag og brus med koldt vand 1 min, og dup dem tørre.

  3. Kog æggene i 8 min, pil dem og lad dem køle af.

  4. Skyl og flæk peberfrugten. Rens den for ribber og frø, og skær den i 3 mm ringe.

  5. Salaten skylles, tørres og skære i grove stykker.

  6. Olivene udstenes.

  7. Skyl og tør tomaterne, skær dem i både.

  8. Pil og flæk hvidløget og pres det med fingrene ud rundt i salatskålen.

  9. Pisk olie og eddike sammen i salatskålen.

  10. Vend salat, kartofler, bønner, oliven, peberfrugt, tomater og ansjoser i dressingen i skålen.

  11. Smag til med peber (og evt. lidt salt).

  12. Hæld olien fra tunen og bryd den i grove stykker over salaten.

  13. Del æggene i 4 på langs og fordel dem over salaten.

Server med godt brød og en rosevin.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 28-04-2017