-
De grønne bønner skylles, nippes og blancheres 4 min i
spilkogende, saltet vand. Hæld vandet fra, læg bønnerne i isvand 2-3 min,
tag dem og og dup dem tørre.
-
Kog kartoflerne i letsaltet vand til de er næsten møre.
Læg dem i et dørslag og brus med koldt vand 1 min, og dup dem tørre.
-
Kog æggene i 8 min, pil dem og lad dem køle af.
-
Skyl og flæk peberfrugten. Rens den for ribber og frø,
og skær den i 3 mm ringe.
-
Salaten skylles, tørres og skære i grove stykker.
-
Olivene udstenes.
-
Skyl og tør tomaterne, skær dem i både.
-
Pil og flæk hvidløget og pres det med fingrene ud rundt
i salatskålen.
-
Pisk olie og eddike sammen i salatskålen.
-
Vend salat, kartofler, bønner, oliven, peberfrugt,
tomater og ansjoser i dressingen i skålen.
-
Smag til med peber (og evt. lidt salt).
-
Hæld olien fra tunen og bryd den i grove stykker over
salaten.
-
Del æggene i 4 på langs og fordel dem over salaten.
Server med godt brød og en rosevin.