Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Trøffelæg (Brouillade de Truffes)


8 personer (som forret) - forberedes gerne et par dage før

Trøffelæg

  1. Hvis muligt: Læg trøflen sammen med æggene i en tætsluttende beholder og stil på køl et par dage.
  2. Skær 16 tynde skiver af trøflen og læg dem på en tallerken og dæk straks med film og stil på køl.
  3. Hak resten af trøflen.
  4. Pisk æg og fløde sammen og kom trøffelsmuldet i (ikke skiverne endnu).
  5. Lad det trække 1-2 timer tildækket på køl.
  6. Tag smørret ud, så det kan blive blødt.
  7. Sæt en lille tefalgryde i et vandbad der netop koger.
  8. Hæld æggemassen og det bløde smør i og varm langsomt op, mens der hele tiden røres (massen må ikke stivne for hurtigt/massivt til røræg). Pas på at de let stivnede dele i bund og sider hele tiden blandes med resten.
  9. Når massen er som tynd grød med lidt klumper i, tages det af ilden og fordeles på 8 tallerkener. Læg 2 skiver trøffel på hver og server straks.

Serveres evt. med lidt flutes.

 

Drikke: En god Barolo er fantastisk til!

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016