|
Bulgur-salat
A. Med abrikoser og pinjekerner
B. Med tomater og agurk
|
A: Med abrikoser og pinjekerner
B: Med tomat og agurk |
A. Med abrikoser og pinjekerner
-
Abrikoserne udblødes i lunkent vand i 2 timer, hvis de
er tørre (ellers springes dette punkt over).
-
Pinjekernerne ristes på en varm pande til de er gyldne.
Ryst panden ofte og hold øje - det branker let!
-
Abrikoserne skæres i 3x3 mm stykker
B. Med tomater og agurk
- Agurken flækkes 2 gange (til kvarte) på langs, kernerne skrabes ud (med
en lille skarp ske) og de skæres i 1/2 cm tykke skiver.
- Tomaterne skæres i kvarte.
- Løget pilles og små terninger.
A og B: For begge versioner
-
Bulguren hældes i en stor skål, overhældes med 1/2 l
kogende vand og trækker en halv time under låg.
-
Krydderurterne skylles, tørres og hakkes fint.
-
Dressingen piskes sammen af olie og citron.
-
Bulguren dryppes godt af i en sigte og hældes i en stor
serveringsskål (på billedet er der kun 1/2 portion).
-
Bulguren blandes med dressingen og enten A eller B og
det hele vendes godt rundt og smages til med (en del) salt og
peber.
Passer godt sammen med
kyllingelår,
lammekotelletter,
lammekølle,
frikadeller eller
karbonader. |
|
|