Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Snacks: Olivensticks


Til 12 personer. Giver ca. 80 sticks.
 

Olivensticks

  1. Butterdejsrullen tages ud så den kan tø op (ca. 15-20 minutter) og tænd ovnen (200 grader varmluft)

  2. Resten blendes til en tyktflydende masse (juster evt. med mere olie)

  3. Smag til med peber og evt. salt (pas på)

  4. Rul butterdejspladen ud til en meget tynd plade mellem to stykker bagepapir. Læg den færdige plade på et stykke bagepapir.

  5. Smør massen ud i et ensartet lag på den ene halvdel af pladen og læg den anden over og tryk sammen for at fordele massen.

  6. Sæt gerne på køl nu i 1-2 timer (i køkkenfilm), så er de nemmere at udskære.

  7. Skær i 1/2-1 cm tynde skiver og læg på bagepapir på bageplader som lange stave. Det gør ikke noget de bliver flade ved udskæringen - ved bagningen retter de sig  ud igen.

  8. Bages i varmluftovn ved 200 grader i ca 12-15 minutter til de er let mørke.

  9. Køles af i 5 minutter på rist og serveres til f.eks. hvidvin.

NOTE  Massen kan tilberedes i forvejen og fryses (i 4-6 uger). Den færdige (ubagte) plade kan holde sig i køleskab i op til en uge, indpakket i film.

 

Man kan evt. give Mojo som dip.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 28-04-2017