Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Pizza


Dej til 4 pizza'er (á 165 g dej)

English version

 

  • 400 g italiensk hvedemel (Tipo 00)

  • 25 g gær

  • 2,5 dl håndvarmt vand

  • 1 tsk salt

  • 1 spsk olivenolie

Pizzabunden

  1. Startdej: Opløs gæren i 1/4 dl håndlunkent vand, og rør 2 spsk mel i. Lad det hæve tildækket med et fugtigt viskestykke i 1/2 time.

  2. Røremaskine: Hæld det hele i skålen og ælt ved lav/mellemhastighed i 10 min.
    Håndæltning: Lav et krater af 6 dl mel og hæld startdej, salt og resten af vandet i hullet. Æltes grundigt igennem i 5-8 minutter til dejen er smidig.

  3. Hæv til dobbelt størrelse (ca. 2 timer) i stuetemperatur under et fugtigt viskestykke.

  4. Del dejen i 4 og ælt hver i 2 min. Lad dem hæve igen i 15 min.

  5. (Pak evt. i køkkenfilm og sæt i køleskab i 4-6 timer. Dejklumperne kan også fryses nu.)

Tilberedning

  1. Tryk/træk en kulge flad og TYND (ca. 20-25 cm i diameter) med en kagerulle.

 

  1. Flyt pizzabunden til en meldrysset bagespade og læg fyldet på - her til en Pizza Margherita.
  1. Først bredes tomatsaucen ud på bunden (pas på at saucen ikke er for tynd). Læg 3 store spsk midt på bunden og bred ud til 2-3 cm fra kanten i store cirkelbevægelser. Kanten forhindrer fyldet i at flyde ud på bagepladen.
  1. Læg tynde skiver mozzarella (ca. 80-100 g) ovenpå tomatsaucen. Drys evt. med salt og peber. Evt. andet fylde (f.eks. kød) lægges på før osten (så det ikke tørrer ud).
  1. Slut af med at fordele 1 spsk olivenolie i en tynd stråle rundt på pizzaen.
  1. Hæld over i en meget varm ovn (helst 300º), gerne på stenplade midt i ovnen og bag i 9-11 minutter til den er gylden og lysebrun i kanten.

  2. Drys evt. med friske krydderurter - typisk basilikum (til Pizza Margherita) eller oregano til pizzaer med tomat lige før serveringen. Det må ikke bages med, så udtørrer det og mister smag.

Fyld til forskellige pizzatyper


Pizza Bianca: 100 g mozzarella i tynde skiver, 1 tsk salt, 1 spsk olivenolie i en tynd stråle. (Friskkværnet peber lige inden servering.) Pizza bianca

Pizza al Gorgonzola: 50 g mozzarella i tynde skiver, 50 g gorgonzola i små klatter, bladene af en kvist frisk rosmarin, 1 spsk olivenolie.

Pizza med kapers, oliven og sardeller: 200 g flåede tomater i grove tern, 10 sardelfileter, 5-6 sorte oliven i småstykker,  2 spsk kapers, 1 spsk olivenolie. Drys med 1 tsk oregano efter bagning. Pizza med kapers, oliven og sardeller

Pizza Marinara: 200 g flåede tomater i grove tern, 1 fed hvidløg i tynde skiver, 1 tsk oregano, 1 tsk salt, 2 spsk olivenolie (ingen ost)

Pizza Margherita: 200 g drænede tomater (knug AL væde ud af flåede tomater) i grove tern, 80 g mozzarella i tynde skiver, 1 tsk salt, 1 spsk olivenolie. Til drys efter bagning: 5-6 basilikumblade (evt. groftskårne)

Pizza Napoletana: 200 g flåede tomater i grove tern, 6-8 ansjosfileter/sardelfileter i små stykker (ikke hele som på billedet), 2 tsk oregano, 1 spsk olivenolie Pizza Napoletana

Pizza Verde: 50 g mozzarella i tynde skiver, 5 sardelfileter, 1 håndfuld finthakket persille, 1 spsk kapers, 1 finthakket fed hvidløg, salt og peber, 2 spsk olivenolie. Til drys efter bagning: 10 blade rucolasalat i meget grove stykker

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016