Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Vridkål


8 personer som tilbehør

 

  1. Hvidkålshovedet deles i mindre stykker og stokken fjernes. Resten skæres i skiver.

  2. Bringes i kog (20 min) og koges helt mør (1 time) i letsaltet vand (den skal være ved at falde fra hinanden).

  3. Hæld kålen i en sigte og lad den køle lidt af

  4. Vrid al væde fra ved først at knuge kålkugler, og derefter vride dem i et viskestykke.

  5. Kålen hakkes fint gennem en kødhakker (pas på, der kan stadig være vand der siver ud).

  6. Den hakkede kål varmes ved middel varme i en tefalgryde med smørret og fløden (pas på: Det kan brænde på) og derefter mælken piskes i lidt efter lidt indtil konsistensen er som grov kartoffelmos.

  7. Smages til med salt, peber og reven muskatnød.

Traditionel østjysk juleret sammen med kogt, sprængt flæsk, stegt medisterpølse, sennep, syltede græskar og sødmælksfranskbrød. Visse spiser det med kanelsukker på.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016