Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Tærte, broccoli-porre


4-6 personer (6-8 som tilbehør). Brug høj 24 cm slip-let-form

Tærtedej

Fyld

  • 150 g revet parmesan og/eller smuldret feta

  • 200 g piskefløde

  • 265 g (4 stk) æg

  • 75 g creme fraiche eller græsk youghurt 10%

  • Evt. 1,6 (1/2 tsk) stødt spidskommen
     

 

  • 300 g broccoli- eller blomkåls-buketter (evt. frosne)

  • 200 g porre i tynde ringe, tilberedt i mikrobølgeovn 800W/0:02
     

  • Maldonsalt og peber

Tærtedej

  1. Delene samles i en foodprocessor (eller med en kniv i en skål) - pas på, det ikke bliver varmt. Dækkes med film og hviler på køl i mindst 1 time.
    Alternativ: Brug færdig butterdej (450 g).

  2. Tænd ovnen på 185° undervarme.

  3. Rulles tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir og lægges (uden det nederste bagepapir) i en smørsmurt tærteform (25 cm i diameter og 6-8 cm høj).

  4. Dæk kanten med sølvpapir så den ikke bages så meget.

  5. Dæk dejen med keramikkugler/ris.

  6. Forbages ved 185°/0:15 (Miele undervarme).

  7. Tag ud, fjern bagepapir og kugler/ris.

Fyld

  1. Ost,æg, fløde og youghurt piskes sammen og broccoli og porrre røres i.
  2. Smag til med salt og peber.
  3. Massen fordeles i den forbagte bund.
  4. Bages 185°/0:45 (Miele undervarme).

Serveres med grøn salat og evt. fisk eller kylling.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 21-08-2024