Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Kartofler, brunede


6 pers.

 

  1. Kartoflerne rengøres og koges knapt møre (koges op og koges i 5 min) i letsaltet vand. Vandet hældes fra kartoflerne. De køles af og pilles (de kan nu stå nogle timer tildækket på køl).

  2. Sukkeret varmes på en stor tefalpande til det karamelliserer (bliver brunt og flydende), hvorefter smørret smeltes i.

  3. Kartoflerne hældes på panden og vendes grundigt i karamellen. Herefter skal de vendes mindst muligt for at blive blanke.

  4. Varmes i ca. 5-8 minutter.

NOTE  Større portioner laves ad flere gange, ellers hænger karamellen ikke ordentligt ved. De færdige kartofler kan holdes varme i en lun (ikke varm) ovn i op til en halv time.

 

Serveres f.eks. til andesteg.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017