Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Blomkålsbuketter som snack/forret


Forret eller delvist tilbehør til 4 personer

 

  1. Rør først dressingen sammen af finthakkede hvidløg, citronsaft, finthakket persille og 2 spsk. olivenolie.

Stegte skiver/buketter

  1. Skær 3 stk. 1 cm-skiver af hovedet (nær midten) og skær stok-delene fra. Bryd evt. op i buketter.

  2. Varm olien på en stor teflonpande og steg skiverne/buketterne ved god varme.

  3. Efter 1 minut tilsættes pinjekernerne, der vendes hele tiden (pas på: de branker let!).

  4. Efter endnu 1 minut tilsættes halvdelen af dressingen.

  5. Steg færdigt til blomkålen er brun (i alt ca. 5 minutter).

  6. Smag til med salt og peber.

Kogte buketter

  1. Bræk/skær resten af det 2/3 hoved ud i små mundrette buketter.

  2. Kog dem i saltet vand til de næsten er møre (ca. 8-10 minutter).

  3. Hæld vandet fra og hæld den anden halvdel af dressingen over de varme. buketter og lad dem trække i dressingen mens de afkøler.

  4. Kværn peber over inden serveringen.

Serveres koldt eller lunt som forret med brød eller som delvist tilbehør til kødretter.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016