|
Blomkålsbuketter som snack/forret
Forret eller delvist tilbehør til 4 personer
- Rør først dressingen sammen af finthakkede hvidløg, citronsaft, finthakket
persille og 2 spsk. olivenolie.
Stegte skiver/buketter
-
Skær 3 stk. 1 cm-skiver af
hovedet (nær midten) og skær stok-delene fra. Bryd evt. op i buketter.
-
Varm olien på en stor teflonpande og steg skiverne/buketterne ved
god varme.
-
Efter 1 minut tilsættes pinjekernerne, der vendes
hele tiden (pas på: de branker let!).
-
Efter endnu 1 minut tilsættes halvdelen af dressingen.
-
Steg færdigt til blomkålen er brun (i alt ca. 5 minutter).
-
Smag til med salt og peber.
Kogte buketter
-
Bræk/skær resten af det 2/3 hoved ud i små
mundrette buketter.
-
Kog dem i saltet vand til de næsten er møre (ca. 8-10
minutter).
-
Hæld vandet fra og hæld den anden halvdel af
dressingen over de varme. buketter og lad dem trække i dressingen mens de
afkøler.
-
Kværn peber over inden serveringen.
Serveres koldt eller lunt som forret med brød eller som delvist
tilbehør til kødretter.
|
|
|