|
Jyttes butterdej med gedeost
12 personer som lille forret
-
300 g løg, delt og skåret i tynde skiver
-
30 g olie til stegning
-
450 g butterdej, skåret i 12 firkanter
-
75 g honning
|
|
- Klar løgene i olien ved middelvarme (M140°) i 10 min, tilsæt 1 dl vand
efter 5 min. Lægene skal blive bløde og
gennemsigtige, men ikke brune. Køl af.
- Læg bagepapir på 2 bageplader.
- Smør/hæld honningen ud på bagepapiret der hvor butterdejs-stykkerne skal
lægges - smør kun honning 2 cm mindre end stykkernes omkreds.
- Fordel gedeosten ovenpå.
- Fordel de bløde løg og drys timianblade ovenpå.
- Kom salt og peber på.
- Dæk hvert felt med et butterdejsstykke, og tryk det godt ned i kanterne
(mod bagepapiret).
- Bag dem i 20-25 min ved 200° varmluft til de er brune og sprøde.
- Klip bagepapiret mellem stykkerne, vend dem om og træk bagepapiret af.
- Fordel på tallerkener eller fad.
- Skær æblerne i tynde skiver og fordel dem over/ved stykkerne.
- Hæld et par tynde striber balsamico over.
|
|
|