Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Jyttes butterdej med gedeost


12 personer som lille forret

 

  • 300 g løg, delt og skåret i tynde skiver

  • 30 g olie til stegning

  • 450 g butterdej, skåret i 12 firkanter

  • 75 g honning

  • 400 g frisk gedeost i tynde skiver

  • 10 g friske timianblade

  • 250 g syrlige æbler

  • 20 g god balsamico

  • Maldonsalt og peber

  1. Klar løgene i olien ved middelvarme (M140°) i 10 min, tilsæt 1 dl vand efter 5 min. Lægene skal blive bløde og gennemsigtige, men ikke brune. Køl af.
  2. Læg bagepapir på 2 bageplader.
  3. Smør/hæld honningen ud på bagepapiret der hvor butterdejs-stykkerne skal lægges - smør kun honning 2 cm mindre end stykkernes omkreds.
  4. Fordel gedeosten ovenpå.
  5. Fordel de bløde løg og drys timianblade ovenpå.
  6. Kom salt og peber på.
  7. Dæk hvert felt med et butterdejsstykke, og tryk det godt ned i kanterne (mod bagepapiret).
  8. Bag dem i 20-25 min ved 200° varmluft til de er brune og sprøde.
  9. Klip bagepapiret mellem stykkerne, vend dem om og træk bagepapiret af.
  10. Fordel på tallerkener eller fad.
  11. Skær æblerne i tynde skiver og fordel dem over/ved stykkerne.
  12. Hæld et par tynde striber balsamico over.
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 21-08-2024