Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Sushi-ris


Til Sushi Nori eller Suhi Nigiri, til ca. 4 personer (hovedret) eller 6-8 personer (forret)
 

  • 6 dl g sushi-ris

  • 7,5 dl koldt vand (til at koge i)

  1. Risen skylles grundigt under den kolde hane indtil skyllevandet er klart.

  2. Opvarm eddikeken let (f.eks. i mikroovn), rør sukker og salt i indtil det er opløst. Køl af.

  3. Risen tilberedes med 7,5 dl vand enten

    1. i en gryde: Bring i kog under tætsluttende låg. Kog i 10 min, tag af varmen (lad låget blive på) og lad det trække i 15 min,  eller

    2. i en riskoger (tager ca. 20 min, den slår selv fra)

  4. Hæld risen i en flad skål (ikke metal), fordel dressingen over og rør det forsigtigt sammen med en træspatel. Køl af ved at vifte med en avis og/eller vend risen rundt indtil den har nået kropstemperatur.

  5. Kom et fugtigt klæde over så risen ikke tørrer ud, men lad blive ved stuetemperatur (kold ris bliver hård og falder fra hinanden).

Bruges lunkent til Sushi Nori eller Suhi Nigiri.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016