Dræn yoghurten i 2 kaffefiltre i en tragt i et par
timer.
Agurk:
Skyl agurken, flæk den og skrab kernerne ud.
Del de udhulede, halve agurker i 3-4 strimler på langs,
og skær derefter strimlerne i stykker på 1 cm.
Læg dem i en skål og vend 1 spsk salt i, og lad det
trække 1/2-1 time.
Hæld i et dørslag og skyl overskydende salt af. Dup
ternene tørre.
Del tomaterne og pres væden
ud. Skær tomatkødet i 1x1 cm tern.
Skyl mynten, pluk bladene af og hak dem groft
Skræl ingefæren og riv den fint (over en skål så saften
også opsamles). Hæld den revne ingefær og saft i en sigte over en 1-1,5 l
skål, og pres saften ud i skålen.
Tilsæt resten og smag til med salt og peber.
Sæt på køl til det skal spises (kan holde 1 dag men er
bedst frisk).
Brug som sauce/tilbehør til f.eks. lam eller krydrede
retter som
dukkah-torsk.