Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Grøntsagslabneh


8 personer

 

Alle vægtangivelser = klargjort vægt

 

Grøntsagslabne
  1. Dræn yoghurten i 2 kaffefiltre i en tragt i et par timer.

  2. Agurk:

    1. Skyl agurken, flæk den og skrab kernerne ud.

    2. Del de udhulede, halve agurker i 3-4 strimler på langs, og skær derefter strimlerne i stykker på 1 cm.

    3. Læg dem i en skål og vend 1 spsk salt i, og lad det trække 1/2-1 time.

    4. Hæld i et dørslag og skyl overskydende salt af. Dup ternene tørre.

  3. Del tomaterne og pres væden ud. Skær tomatkødet i 1x1 cm tern.

  4. Skyl mynten, pluk bladene af og hak dem groft

  5. Skræl ingefæren og riv den fint (over en skål så saften også opsamles). Hæld den revne ingefær og saft i en sigte over en 1-1,5 l skål, og pres saften ud i skålen.

  6. Tilsæt resten og smag til med salt og peber.

  7. Sæt på køl til det skal spises (kan holde 1 dag men er bedst frisk).

Brug som sauce/tilbehør til f.eks. lam eller krydrede retter som dukkah-torsk.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017