|
Bagte peber/tomater
4 personer som tilbehør eller forret.
-
Skær et kryds ved stilkenden af tomaterne, kom dem i kogende vand i
40-50 sek. og derefter i iskoldt vand.
-
Pil skindet af og skær hver tomat forsigtigt i to
halvdele. Krydr med salt og peber.
-
Pil hvidløgene, knus dem og hak dem meget fint.
-
Del peberfrugterne i to (skær gennem stilken også, så
der kommer en stilkdel på hver halvdel).
-
Fjern kerner og frøvæggene i perberfrugterne, også
under stilken, men lad stilken sidde godt fast (til pynt).
-
Læg peberfrugterne i et ildfast fad med åbningen opad.
-
Fordel hvidløg og ansjosfileter, og læg den halv tomat
(med skærefalden ned i peberfrugten).
-
Krydres med
rigeligt salt
og peber, og fordel olien over.
-
Sæt i en 230° varm ovn i 10-15
minutter, til peberne begynder at branke lidt.
-
Skru ned til 160° og lad dem bage i
1-1,5 time (fordel evt. saften lidt over tomaterne undervejs).
-
Tag ud og køl let af.
Godt til bl.a. lam og andet stegt kød.
Eller med rosé og godt brød som
forret. |
|
|