Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Pasta, frisk


Giver ca. 500 g (rækker til 5-6 personer, 8-10 hvis det fyldes til ravioli).

 

 

Blanding

  1. Bland mel og salt i en bunke på bordet. Lav et tekop-stort hul i midten.

  1. Pisk æg og æggeblommer let sammen og hæld dem i hullet.

  2. Læg lidt ekstra mel lidt ved siden af bunken, så det er let at tage med fingrene senere hvis det bliver nødvendigt.

  1. Rør mel i lidt ad gangen med en gaffel: Rør rundt i æggene, mens mere og mere af melkanten røres med indtil dejen hænger sammen

 

  1. Brug evt. en dejskraber for at få det hele samlet til sidst.

Æltning

  1. Ælt dejen grundigt igennem i 5-10 minutter til den er glat, smidig og sammenhængende  - ellers vil den efterfølgende udrulning mislykkes!
  1. Pudr dejen med mel, dæk med film og lad den hvile på køkkenbordet i 15-30 min.
 

Udrulning

  1. Skær dejen i 4 stykker (på hver 125 g).

  2. Kør hvert stykke 10 gange på tykkeste indstilling - hver gang foldes enderne af dejen (1/3) ind over resten, drejes 90 grader og trykkes lidt - indtil dejen er silkeglat.

  3. Dæk de andre dejstykker med et fugtigt klæde, så de ikke tørrer ud mens de andre stykker bearbejdes.

  4. Sæt tykkelsen ned et trin ad gangen, pudr stykkets overflade og kør det igennem en gang for hver gang tykkelsen sættes ned. Slutresultat bør være tyndt men stadig håndterbart - den midterste ("4" eller "5" på KitchenAids pastavalse) er som regel passende. Til ravioli bør det være "5" - og det skal fylde den fulde bredde hvis det skal bruges i KitchenAids raviolitilbehør.

Herefter formes/skæres til den ønskede form, f.eks. ravioli

Tørring

Dejen kan efter udskæring tørres et døgns tid hængt over et kosteskaft (der er pudret med mel, så pastaen ikke hænger fast).

 

Alternativt kan portionerne formes i fuglereder før de tørres.

 

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016