Bland mel og salt i en bunke på bordet. Lav et
tekop-stort hul i midten.
Pisk æg og æggeblommer let sammen og hæld dem i hullet.
Læg lidt ekstra mel lidt ved siden af bunken, så det er
let at tage med fingrene senere hvis det bliver nødvendigt.
Rør mel i lidt ad gangen med en gaffel: Rør rundt i
æggene, mens mere og mere af melkanten røres med indtil
dejen hænger sammen
Brug evt. en dejskraber for at få det hele samlet til sidst.
Æltning
Ælt dejen
grundigt igennem i 5-10 minutter til den er glat, smidig og sammenhængende
- ellers vil den efterfølgende udrulning mislykkes!
Pudr dejen med mel, dæk med film
og lad den hvile på køkkenbordet i 15-30 min.
Udrulning
Skær dejen i 4 stykker (på hver 125 g).
Kør hvert stykke 10 gange på tykkeste
indstilling - hver gang foldes enderne af dejen (1/3) ind over resten, drejes 90 grader
og trykkes lidt - indtil
dejen er silkeglat.
Dæk de andre dejstykker med et fugtigt klæde, så de
ikke tørrer ud mens de andre stykker bearbejdes.
Sæt tykkelsen ned et trin ad gangen,
pudr stykkets overflade og
kør det igennem en gang for hver gang
tykkelsen sættes ned. Slutresultat bør være tyndt men stadig håndterbart
- den midterste ("4" eller "5" på KitchenAids pastavalse) er som regel passende.
Til ravioli bør det være "5" - og det skal fylde den fulde bredde hvis det
skal bruges i KitchenAids raviolitilbehør.
Herefter formes/skæres til den ønskede form,
f.eks. ravioli
Tørring
Dejen kan efter udskæring tørres et døgns tid hængt over et kosteskaft
(der er pudret med mel, så pastaen ikke hænger fast).
Alternativt kan portionerne
formes i fuglereder før de tørres.