Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Ristede pærer (med rosenkål og) ost


4 personer som "ost" (del af middag).

 

Rosenkål (kan udelades)

Pærer


Tallerken med skiver af
Pecorino Sardo og gedeost fra Tebstrup

  1. Rosenkålen skylles, den nederste tredjedel af stokken skæres af og de yderste blade pilles af.
  2. Forbered en skål med isvand (vand + isterninger).
  3. Blancher kålbladene i 2 dl letsaltet vand i 2 minutter - tag dem op og læg dem med det samme i isvandet i 2 min. Tag dem op og og tør dem helt.
  4. Pisk dressingen sammen af olie og balsamico plus godt med salt og peber.
  5. Skræl pærerne, del hver pærer i 4 stykker på langs og fjern kernehuset. Alternativt kan man skære pærerne i 3 x 3 cm stykker efter kernehuset er fjernet.
  6. Stød kanel og spidskommen og drys det på pærerstykkerne sammen med salt og peber.
  7. (Nu kan det hele dækkes til og vente 1-2 timer om nødvendigt.)
  8. Steg pærerstykkerne i smør/olie i 2 minutter.
  9. Vend kålbladene i dressingen og server med valnødder og oste som Manchego, Pecorino sardo, dansk gedeost (Tebstrup) eller Parmesan.

NOTE  Rosenkålssalaten tilføjer ikke afgørende fordele til retten, så punkt 1-4 kan udelades.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016