Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Hasselback-kartofler


24 personer som tilbehør

 

  1. Smelt smørret forsigtigt.

  2. Skræl kartoflerne.

  3. Skær skiver NÆSTEN helt igennem med 3-5 mm's mellemrum, f.eks. sådan

    • Læg kartoflen mellem to lister på ca. 1 cm's tykkelse - ELLER

    • Stik en nål gennem kartoflen, 1 cm fra bunden

  4. Skær skiver ned til kniven rammer listerne på begge sider af kartoflen.

  5. Skyl og tør kartoflerne.

  6. Læg dem i en stor skål (eller pose), og hæld smeltet smør over, krydr med salt og peber (og evt. de hakkede krydderurter) og rør godt rundt.

  7. Læg kartoflerne i et lag på 2 x bagepapir eller i to store tefalbradepander.

  8. (Kan her evt. hvile 1-2 timer tildækket med tætsluttende film.)
     

  9. Bag dem i ovn i ca. 40-45 minutter ved 220° til de er sprøde og ret brune. Evt. vendes pladen midtvejs for at fordele varmen, og kartoflerne pensles igen med smør.

Serveres f.eks. til Dyreryg, Grillet oksebøf, Kylling, Indbagt oksefilet eller Lammebov i stegeso.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017