Kan forberedes i forvejen: Pizzabunden - start 3 timer før bagning
Startdej: Opløs gæren i 1/4 dl håndlunkent vand,
og rør 2 spsk mel i. Lad det hæve tildækket med et fugtigt
viskestykke i 1/2 time.
Røremaskine: Hæld det hele i skålen og ælt
ved lav/mellemhastighed i 10 min. Håndæltning: Lav et krater af 6 dl mel og hæld startdej, salt og
resten af vandet i hullet. Æltes grundigt igennem i 5-8 minutter til dejen
er smidig.
Hæv til dobbelt størrelse (ca. 2 timer) i
stuetemperatur under et fugtigt viskestykke.
Del dejen i 4 og ælt hver i 2 min. Lad dem hæve igen
i 15 min.
(Pak evt. i køkkenfilm i køleskab i 4-6 timer. Dejen kan også fryses nu.)
Tomatfyld
Blend ingredienserne og fyld i en plastpose. Tryk luften ud og
luk med en knude.
Ved brug: Klip et meget lille hul i posen med tomatsauce, og tryk en
teskefuld ud på hver dejplade.
Tilberedning
Klargør fyldet (se nedenfor) i en skål per pizzatype.
Tryk/træk en kugle flad og MEGET TYND (ca. 20-25 cm i diameter)
med en kagerulle. Stik små 5-6 pizza'er ud med en stålring og læg dem på en
pudret bagespade
Læg fyldet på pizzaerne - enten en type ad gangen,
eller blandet på en plade.
Hæld over i en meget varm ovn (helst 300º), gerne på
stenplade midt i ovnen og bag i 8-10 minutter til de er mørke.
Skær ca. 50 g skrællet kartoffel i ultratynde skiver
(mandolinjern er godt), og bland med en spsk
olivenolie,
1 tsk salt og blade af 1 kvist frisk
rosmarin