Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Pizza, mini


Dej til 100 minipizza'er (á 6-7 g dej)  

Pizzabunde

  • 400 g italiensk hvedemel (Tipo 00)

  • 25 g gær

  • 2,5 dl håndvarmt vand

  • 1 tsk salt

  • 1 spsk olivenolie

Tomatsauce

 

Kan forberedes i forvejen: Pizzabunden - start 3 timer før bagning

  1. Startdej: Opløs gæren i 1/4 dl håndlunkent vand, og rør 2 spsk mel i. Lad det hæve tildækket med et fugtigt viskestykke i 1/2 time.

  2. Røremaskine: Hæld det hele i skålen og ælt ved lav/mellemhastighed i 10 min.
    Håndæltning: Lav et krater af 6 dl mel og hæld startdej, salt og resten af vandet i hullet. Æltes grundigt igennem i 5-8 minutter til dejen er smidig.

  3. Hæv til dobbelt størrelse (ca. 2 timer) i stuetemperatur under et fugtigt viskestykke.

  4. Del dejen i 4 og ælt hver i 2 min. Lad dem hæve igen i 15 min.

  5. (Pak evt. i køkkenfilm i køleskab i 4-6 timer. Dejen kan også fryses nu.)

 

Tomatfyld

  1. Blend ingredienserne og fyld i en plastpose. Tryk luften ud og luk med en knude.

Ved brug: Klip et meget lille hul i posen med tomatsauce, og tryk en teskefuld ud på hver dejplade.

  

Tilberedning

  1. Klargør fyldet (se nedenfor) i en skål per pizzatype.

  2. Tryk/træk en kugle flad og MEGET TYND (ca. 20-25 cm i diameter) med en kagerulle. Stik små 5-6 pizza'er ud med en stålring og læg dem på en pudret bagespade

  3. Læg fyldet på pizzaerne - enten en type ad gangen, eller blandet på en plade.

Pizza, mini - bagespade med udbagte minipizzaer med tomat, oliven, sardel og kapers
  1. Hæld over i en meget varm ovn (helst 300º), gerne på stenplade midt i ovnen og bag i 8-10 minutter til de er mørke.

Fyld til forskellige pizzatyper


Pizza Bianca
  • Bland 100 g mozzarella i små tern, 1 tsk salt, 1 spsk olivenolie.
  • Fordel på minipizzaerne - hold det på midten, det flyder let ud i ovnen!

Kværn frisk peber over lige inden servering.
 
 
Pizza al Gorgonzola
  • Bland 50 g mozzarella i små tern, 50 g gorgonzola i små klatter, bladene af en kvist frisk rosmarin, 1 spsk olivenolie.
  • Fordel på minipizzaerne - hold det på midten, det flyder let ud i ovnen!
 

 
Pizza med kapers, oliven og sardeller
  • Tryk først en teskefuld tomatsauce på hver minipizza
  • Hak og bland 10 sardelfileter, 5-6 sorte eller grønne oliven, 2 spsk kapers, 1 spsk olivenolie.
  • Fordel på minipizzaerne.
  • Efter bagningen: Suppler med en teskefuld tomatsauce på hver minipizza
  • Drys evt. med 1 tsk oregano efter bagning.
 
Pizza med kartoffel
  • Skær ca. 50 g skrællet kartoffel i ultratynde skiver (mandolinjern er godt), og bland med en spsk olivenolie, 1 tsk salt og blade af 1 kvist frisk rosmarin
  • Fordel på minipizzaerne.
Kværn frisk peber over lige inden servering.
 

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 28-04-2017