Butterdejspladerne tages ud så de kan
tø op (ca. 15-20 minutter).
Resten (320 g) blendes til en tyktflydende
masse (juster evt. med mere olie).
Smag til med peber og evt. salt (pas
på).
Rul halvdelen af butterdejspladerne ud
til en meget tynd plade på 20 x 40 cm mellem to stykker bagepapir. Pladen må
ikke være mere end 15-20 cm på den korte led - så bliver rullerne sneglene for
store. Læg den færdige plade på et stykke bagepapir.
Gentag for den anden halvdel.
Smør
massen ud i et ensartet lag på pladerne og rul dem sammen (fra den lange side) til
en roulade.
Sæt på frost i 1 time (eller flere dage), så
er de nemmere at udskære.
Kan forberedes i forvejen hertil og holde sig i køleskab i op til en uge, eller på frost i 4-6 uger
(tag den op af fryseren 15 min i forvejen så den stadig er meget kold når den
udskæres).
Tænd ovnen (200 grader varmluft).
Skær i 1/2-1 cm tynde skiver og læg på
bagepapir på 4 bageplader som "mini-kanelsnegle". Det gør ikke
noget de bliver flade ved udskæringen - ved bagningen retter de sig
ud og bliver runde.
Bages i varmluftovn ved 200°/0:12
(Rational kombi 190°/0:12) til de er let mørke.
Køles af i 5 minutter på rist og
serveres til f.eks. hvidvin.