Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Tomat/mozzarella-salat


3-4 personer til forret.

 

  1. Tomaterne skylles og skæres i 4-5 mm tykke skiver - evt. bruges kun midterskiverne (kræver flere tomater i så tilfælde). En filet/laksekniv er god.
  2. Drys med salt og peber.
  3. Mozzarellaen skæres i 2-3 mm tynde skiver - en filet/laksekniv er også god her - og drysses med salt og peber.
  4. Tomat- og mozzarella-skiver lægges skiftevis (forskudt) rundt på en tallerken - med et basilikumblad mellem hver skive (tomat-basilikum-ost-basilikum etc.). Til sidst lægges en lille cirkel i midten også.
  5. Hæld olien over i en tynd stråle og kværn med lidt peber.
  6. Det hele trækker 15-20 minutter men ikke meget mere (så ser det ikke så friskt ud mere).

 

NOTE  Alternativt kan tomat- og mozzarellaskiver lægges i en skål og overhældes med dressingen før det hele fordeles pænt på anrettertallerkenen. Denne metode er hurtigere og fordeler dressingen bedre - men det ser ikke helt så pænt ud.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016