Tomaterne
skylles og skæres i 4-5 mm tykke skiver - evt. bruges kun midterskiverne
(kræver flere tomater i så tilfælde). En filet/laksekniv er god.
Drys med salt og peber.
Mozzarellaen skæres i 2-3 mm tynde skiver - en filet/laksekniv er også god
her - og
drysses med salt og peber.
Tomat- og mozzarella-skiver lægges skiftevis (forskudt) rundt på en
tallerken - med et basilikumblad mellem hver skive
(tomat-basilikum-ost-basilikum etc.). Til sidst lægges en lille cirkel i midten også.
Hæld olien over i en tynd stråle og kværn med lidt peber.
Det hele trækker 15-20 minutter
men ikke meget mere (så ser det ikke så friskt ud mere).
NOTE Alternativt kan tomat- og mozzarellaskiver lægges i en
skål og overhældes med dressingen før det hele fordeles pænt på
anrettertallerkenen. Denne metode er hurtigere og fordeler dressingen bedre -
men det ser ikke helt så pænt ud.