Linserne koges i 1/2 l vand tilsat 1 tsk salt, i 20
min. Hæld vandet fra og skyl hurtigt.
Risene koges i en anden gryde i 1/2 l vand tilsat 1 tsk
salt: Kog op, læg låg på og skru ned så det netop koger svagt. Sluk efter 10
min, og lad det trække 10 min mere.
Det yderste blad af citrongræs pilles af og et
par cm af hver ende fjernes. Slå dem flade med bagsiden af en lille gryde,
og hak dem fint.
Skyl, tør og flæk chilierne, og skær dem i 2 mm skiver.
Skyl og tør forårsløgene, og fjern evt. yderste visne
blade, samt top og bund. Skær resten i 4-5 mm skiver.
Rist citrongræs, chili og forårsløg 2-3 min i olien.
Skyl og tør pebrene, fjern ribber og kerner og skær i
3x3 mm tern.
Skyl, tør og pluk persillebladene, og hak dem groft.
Vend det hele sammen og smag til med salt og peber.
Kan gøres lidt lettere og friskere ved at blande et
fintsnittet
iceberg- eller
romaine-salathovede
i.