Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
fisk frugt grøntsager kød mælkeprod kolonial andet  drikkevarer

Balsamico-eddike

Eddike


Latin
English balsamic vinegar
Deutsch
Francais 
Italiano aceto balsamico
Spaniol
Længde
Vægt

Kendetegn Dybsort, tyktflydende og rasende dyr - hvis den er ægte (der skal stå "Aceto Balsamico di Modena" på 1,25 dl flasken). Extra Vecchia er lagret i 25 år (normalt kun 12). Smagen er syrlig, men med en dyb, fed sødme.

Efterligninger er meget billigere, men oftest kun eddike tilsat sukker og farve. Der findes dog acceptable alternativer til lave priser, men man må smage (lugte) sig frem - dem skal IKKE smage/lugte surt.

Sæson
Område Italien, omkring Modena
Kvalitet Fantastisk drøj
Portionsstørrelse  1/2-1 tsk
Holdbarhed Lang holdbarhed (mange måneder).
Tilberedning
Typisk ret I stedet for eddike i dressing (spar på olien), men kommer især til sin ret som (eneste) ingrediens i enkle retter (på fisk, nye kartofler, Jordbær med balsamico). Bør aldrig koge (smagen forsvinder), men kommes i lige før serveringen.
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 28-04-2017