Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Rødkålssalat med granatæble og figen


Til 5-6 personer, eller flere hvis det er en del af tilbehør

 

Dressing

  1. Skær rødkålen i både, og derefter i meget fine skiver (1 mm) - et mandolinjern er godt, ellers en meget skarp kniv.

  2. Tag granatæblekernerne ud (læg frugten i en plastikpose, bank på skallen med bagsiden af en ske, skær frugten i kvarte og skrab kernerne over i en si, og fjerne alle hvidt kød og lad saften dryppe af)

  3. Skær fignerne i meget små stykker.

  4. Pil skalotteløg og skær dem i meget fine tern på 1x1 mm.

  5. Rist græskarkerner og sesamfrø på en middelvarm pande til de bruner (men ikke branker).

  6. Skyl og hak mynten meget fint.

  7. Pisk dressingen sammen i en stor skål.

  8. Vend salaten i og smag til med salt og peber.

Bør serveres inden for længe, så kålen stadig har bid. Er god til and/kylling i alle former eller flæskesteg.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016