Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Tomat/peber-suppe


4 personer (hovedret)

English version

Tomatpebersuppe

Kan forberedes i forvejen:

  • Hvis der bruges friske tomater: Skold og flå dem.

  • Flæk peberfrugterne og tag kerner og ribbe ud. Grill dem (med skindsiden opad) i 8-10 min til de bliver helt sorte og læg dem i en plastikpose til afkøling. Pil det sorte skind af.

  • Lav en god suppe

  1. Tomat/pbersuppe, ingredienserHak tomater og grillede peberfrugter groft.

  2. Flæk chilien, fjern frø og ribber og hak den meget fint.

  3. Pil og hak hvidløget fint.

  4. Rens forårsløgene og hak dem.

  5. Varm 2 spsk af olien i en tykbundet gryde, og steg peber og chili med 1 knivspids salt i 5 minutter ved middel varme.

  6. Tilsæt hvidløg og forårsløg og steg i 2 minutter.

  7. Tilsæt rødvinseddiken og kog den næsten væk.

  8. Tilsæt tomaterne, 1 knivspids salt og kog i 10 minutter.

  9. Blend suppen (så der stadig er lidt stykker tilbage).

  10. Tilsæt fond (evt. - hvis man er meget presset - en tilsvarende mængde god færdigbouillon) og lad det simre i 15 min.

  11. Smag til med salt og peber

  12. Blend basilikumbladene, 1 tsk salt, 1/2 spsk rødvinseddike og 1/2 dl olivenolie til grov mos (eller brug morter). Fyld det på ketchupflaske eller i lille plastpose, så er det lettere at fordele senere.

Kan forberedes hertil tidligere på dagen og opbevares på køl. Opvarm ved mellem varme under jævnlig omrøring i 20 min inden servering.
  1. Sprøjt en spsk. basilikummos over suppen ved servering (i terrin eller tallerkener). Kværn peber over til sidst.

Server med italienske boller, eller evt. mozzarellabrød.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 21-08-2024