-
Hak tomater
og grillede peberfrugter groft.
-
Flæk chilien, fjern frø og ribber og hak den meget
fint.
-
Pil og hak hvidløget fint.
-
Rens forårsløgene og hak dem.
-
Varm 2 spsk af olien i en tykbundet gryde, og steg peber og
chili med 1 knivspids salt i 5 minutter ved middel varme.
-
Tilsæt hvidløg og forårsløg og steg i 2 minutter.
-
Tilsæt rødvinseddiken og kog den næsten væk.
-
Tilsæt tomaterne, 1 knivspids salt og
kog i 10 minutter.
-
Blend suppen (så der stadig er lidt stykker
tilbage).
-
Tilsæt fond (evt. - hvis man er meget presset - en
tilsvarende mængde god færdigbouillon) og lad det simre i 15 min.
-
Smag til med salt og peber
-
Blend basilikumbladene, 1 tsk salt, 1/2 spsk
rødvinseddike og 1/2 dl olivenolie til grov mos (eller brug morter). Fyld
det på ketchupflaske eller i lille plastpose, så er det lettere at fordele
senere.