|
Dampet broccoli med bacon
Tilbehør til 4 personer, giver 1.500 g
-
Marinade
-
100 g riseddike
-
100 g sherryeddike
-
65 g vand
-
28 g sukker
-
3 g salt
-
40 g broccolistilke, skrællede og
skåret i papirtynde skiver
-
30 g skalotteløg i papirtynde skiver
-
18 g ribs
-
200 g broccoli, delt i små buketter på 1 cm
stykker
-
50 g rapsolie
-
1000 g broccoli, delt i store, mundrette buketter
-
50 g græskarkerner (evt. solsikkerkerner),
ristede
-
30 g chiliolie
-
100 g bacon, ristet
|
|
-
Pisk marinaden sammen, kog den op og
køl lidt af.
-
Hæld den varme marinade over broccolistilkene,
skalotteløg og ribs.
-
Vend de små broccolistykker i rapsolien og bag dem ved
270° (0% damp) i 4 min (eller rist dem gyldne på en pande).
-
Rist bacon sprødt (evt. mellem to lag bagepapir og to
bageplader i en 160° ovn (0% damp) i 25 min. Dryp af på fedtsugende papir.
-
Fordel de store broccolistykker i et fad og damp ved
90° og 100% damp i 8 min.
-
Bland de to slags broccolibuketter og smag til.
-
Si lagen fra broccolistilkene (gem lagen).
-
Bland stilkene med blomsterne, græskarkerne og
chiliolie og smag til med lagen.
-
Hæld broccolien på et serveringsfad og
læg baconenskiver på.
|
|
|