Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Jordskokkesuppe


8 pers. som lille forret

 

Jordskokkesuppe

Evt. pyntes med purløg og rejer eller jomfruhummerhaler (der gerne må være svitset ultrakort på en varm pande først).

  1. Skræl jordskokkerne, og læg dem efterhånden i en skål med koldt vand så de holder farven.

  2. Skær jordskokkerne i tern på 2 cm.

  3. Læg en tredjedel tilbage i vandet.

  4. Tør den anden del, og bred dem ud på bagepapir med 25 g smør og bag dem ved 220° i 20-25 min til de bliver brune.

  5. Klar skalotteløgene i en stor gryde med 20 g smør ved mellem varme (de skal ikke brune).

  6. Skru op og tilsæt vinen, og kog den næsten ind.

  7. Tilsæt de bagte jordskokker sammen med fløde og hønsesuppe, og kog for middel varme i 30 min. Smag til med citronsaft, salt og peber.

  8. Læg hasselnødderne i en plastpose og bank dem i grove stykker med en lille gryde.

  9. Hæld vandet fra den halve portion rå jordskokker og dup dem grundigt tørre.

  10. Rist jordskokker og nødder på en mellemvarm (ikke mere, så branker det) pande i 30 g smør i 20-30 min indtil det er brunt i kanterne. Smag til med salt og peber.

  11. Anret de ristede jordskokker/nødder i en tallerken, hæld suppe over og pynt evt. med purløg og skaldyr.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016