-
Skræl jordskokkerne, og læg dem efterhånden i en skål med koldt vand så
de holder farven.
-
Skær jordskokkerne i tern på 2 cm.
-
Læg en tredjedel tilbage i vandet.
-
Tør den anden del, og bred dem ud på bagepapir med 25 g smør og bag
dem ved 220° i 20-25 min til de bliver brune.
-
Klar skalotteløgene i en stor gryde med 20 g smør ved mellem varme (de
skal ikke brune).
-
Skru op og tilsæt vinen, og kog den næsten ind.
-
Tilsæt de bagte jordskokker sammen med fløde og hønsesuppe, og kog for
middel varme i 30 min. Smag til med citronsaft, salt og peber.
-
Læg hasselnødderne i en plastpose og bank dem i grove stykker med en
lille gryde.
-
Hæld vandet fra den halve portion rå jordskokker og dup dem grundigt
tørre.
-
Rist jordskokker og nødder på en mellemvarm (ikke mere, så branker det)
pande i 30 g smør i 20-30 min indtil det er
brunt i kanterne. Smag til med salt og peber.
-
Anret de ristede jordskokker/nødder i en tallerken, hæld suppe over og
pynt evt. med purløg og skaldyr.