|
Thai-salat
6 personer
Dressing
Salat
|
|
Dressing
-
Det halve hvidløgsfed afskalles og hakkes meget fint.
Hæld i en skål.
-
Tilsæt ingefær: Skrælles og riv til 1 spsk.
-
Tilsæt limesaft: Pres 4 spsk.
-
Tilsæt chili: Flæk og skrab korn og ribber ud (og smid
dem væk). Resten hakkes meget fint.
-
Koriander og basilikum skylles, plukkes og hakkes fint
- og tilsættes.
-
Olier, soya og sukker tilsættes og det hele piskes godt
sammen.
Salat
-
Skyl og rens peberfrugten (fjern ribber og frø). Skær
resten i meget tynde strimler.
-
Skyl og rens chillien (fjern ribber og frø). Skær
resten i meget, meget små stykker (først på langs og så på tværs).
-
Skyl forårsløgene (fjern evt. yderste blad) og skær den
sidste cm ved rodenden af. Flæk dem, og skær dem derefter i 2 mm tykke
skiver.
-
Skyl agurken, flæk den og skrab kernerne ud. Skær i 3
mm skiver.
-
Skyl rucola og salat, dup dem tørre og riv/skær dem i
grove stykker.
-
Asparges: Den tykke ende brækkes af og resten skæres i
5 mm skiver (hvis der bruges ærter i stedet, bælges de og kommes i).
-
Krydderurterne skylles, duppes tørre og hakkes groft.
-
Nødderne ristes lysebrune på en tefalpande over middel
varme. Det tager 8-12 min, men PAS PÅ - det branker let.
-
Vend det hele sammen i en stor skål og drys nødderne
over til sidst.
Passer godt sammen med
oksecarpaccio-salat. |
|
|