Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Thai-salat


6 personer
 

Dressing

Salat

Dressing

  1. Det halve hvidløgsfed afskalles og hakkes meget fint. Hæld i en skål.

  2. Tilsæt ingefær: Skrælles og riv til 1 spsk.

  3. Tilsæt limesaft: Pres 4 spsk.

  4. Tilsæt chili: Flæk og skrab korn og ribber ud (og smid dem væk). Resten hakkes meget fint.

  5. Koriander og basilikum skylles, plukkes og hakkes fint - og tilsættes.

  6. Olier, soya og sukker tilsættes og det hele piskes godt sammen.

Salat

  1. Skyl og rens peberfrugten (fjern ribber og frø). Skær resten i meget tynde strimler.

  2. Skyl og rens chillien (fjern ribber og frø). Skær resten i meget, meget små stykker (først på langs og så på tværs).

  3. Skyl forårsløgene (fjern evt. yderste blad) og skær den sidste cm ved rodenden af. Flæk dem, og skær dem derefter i 2 mm tykke skiver.

  4. Skyl agurken, flæk den og skrab kernerne ud. Skær i 3 mm skiver.

  5. Skyl rucola og salat, dup dem tørre og riv/skær dem i grove stykker.

  6. Asparges: Den tykke ende brækkes af og resten skæres i 5 mm skiver (hvis der bruges ærter i stedet, bælges de og kommes i).

  7. Krydderurterne skylles, duppes tørre og hakkes groft.

  8. Nødderne ristes lysebrune på en tefalpande over middel varme. Det tager 8-12 min, men PAS PÅ - det branker let.

  9. Vend det hele sammen i en stor skål og drys nødderne over til sidst.

Passer godt sammen med oksecarpaccio-salat.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017