Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Bønne-tomatfad


8 personer som tilbehør

 

  1. Bønnerne skylles i flere hold koldt vand og sættes i blød i dobbelt mængde vand i 8-12 timer.

  2. Sæt bønnerne over for lavt blus i nyt, rigeligt vand. De skal koge i ca. 5 kvarter - efter 1 time tilsættes 1/2 spsk salt.

  3. Hak tomaterne groft, og hæld væden fra.

  4. Pil og hak hvidløg og skalotteløg meget fint.

  5. Skær baconen i små stykker.

  6. Skyl timiankvistene.

  7. Varrm 2 spsk olivenolie i en mellemstor gryde og brun bacon, hvidløg og skalotteløg let.

  8. Tilsæt tomater, rosévin og timiankviste. Kog op og skru ned så det kun småsimrer.

  9. Når bønnerne er færdige, hældes vandet fra bønnerne og de kommes i en skål sammen med 2 spsk olivenolie og 1/2 dl rosévin (mens bønnerne er varme, så de suger).

  10. Bland bønnerne i tomatsaucen, varm igennem og smag til med salt og peber.

NOTE  Tilsæt evt. saften af 1/2 citron og en håndfuld finthakket, bredbladet persille for at gøre smagen mere frisk.

 

Serveres med godt brød som tilbehør til f.eks. lam.

 

Variation: Ostegratineret

Retten kan dækkes med (ca. 100 g) reven parmesanost og gratineres i en meget varm ovn i ca. 10 min til osten er gylden.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016