Butterdejspladerne tages ud så de kan
tø op (ca. 30 minutter).
Tænd ovnen (250 grader varmluft)
Læg butterdejspladerne på bagepapir og
udstik 32 runde plader på 6 cm. Udstik derefter disse plader med en 4
cm-ring. Fjern halvdelen af de mindste plader, så der bliver 16 store plader
og 16 ringe tilbage.
Pensl de 16 plader med sammenpisket æg og placer de 16
ringe ovenpå, så der bliver 16 små kurve. Prik bundene godt (så hæver de ikke så meget).
Alt (også de små 4 cm plader) bages i varmluftovn ved 250 grader i ca
8-12 minutter til de er lysebrune (tag evt. de små plader ud tidligere).
Nogle af kurvene vil måske vælte, men de kan rettes op når de er kølede af
med et fast tryk.
Køles af i 10-15 minutter på rist.
Smag creme fraichen til med peber (ikke salt:
Lakserognen er salt nok) og et par dråber chiliolie.
Pil og hak rødløget fint.
Fyld kurvene først med en tsk creme fraiche, derefter
en halv tsk hakket rødløg og til sidst lakserogn (ca. 1,5 tsk).
De små plader er blevet til kugler, der flækkes. Den
ene halvdel påføres en halv tsk hvidløgsost og den anden halvdel klistres
på.