Indisk gadekøkkenret (også khitchari,
kedgeree, kushuri), baseret på ris og linser med stegte løg og en stærk sovs. Forret eller tilbehør til hovedret til 6 personer
Persillen skylles, bladene plukkes af og hakkes fint
(stilkene gemmes).
Løgene brunes ved middel varme i olie og sukker i
30-40 min under jævnlig omrøring til de er sprøde (de må ikke branke). Vend
dem ud på køkkenrulle, så olien suges ud.
Linserne skylles i koldt vand, koges op i nyt,
letsaltet vand med laurbærblad og persillekviste, og simrer ca. 15 minutter
til de knapt er møre. Hæld vandet fra og fjern laurbærblad og
persillekviste.
Varm 3/4 l vand i en gryde eller mikrobølgeovn
1/2 dl olie varmes op i en gryde til den er hed (næsten rygende) og risen vendes i
2 min. Derefter tilsættes det varme vand,
karry og 2 tsk salt og rør sammen.
Når risen bliver tydelig i overfladen (ca. 15 min) og der kommer små,
boblende dampkanaler lægges et
tætsluttende låg på. Sluk for varmen og lad risen stå 15 min.
Vend risen ud i en stor skål, skil dem ad ved at røre
dem igennem med en gaffel. Vend linser og persille i*), og dæk overfladen med
de sprøde løg.
*) Man kan her vende saften af en 1/2 citron i. Det er ikke
originalt, men giver et friskt pift.
Spises straks, men kan evt. vente tildækket i en lun ovn
1/2-1 time.