Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Khichri


Indisk gadekøkkenret (også khitchari, kedgeree, kushuri), baseret på ris og linser med stegte løg og en stærk sovs. Forret eller tilbehør til hovedret til 6 personer

 

  1. Løgene pilles og skæres i skiver.

  2. Persillen skylles, bladene plukkes af og hakkes fint (stilkene gemmes).

  3. Løgene brunes ved middel varme i olie og sukker i 30-40 min under jævnlig omrøring til de er sprøde (de må ikke branke). Vend dem ud på køkkenrulle, så olien suges ud.

  4. Linserne skylles i koldt vand, koges op i nyt, letsaltet vand med laurbærblad og persillekviste, og simrer ca. 15 minutter til de knapt er møre. Hæld vandet fra og fjern laurbærblad og persillekviste.

  5. Varm 3/4 l vand i en gryde eller mikrobølgeovn

  6. 1/2 dl olie varmes op i en gryde til den er hed (næsten rygende) og risen vendes i 2 min. Derefter tilsættes det varme vand, karry og 2 tsk salt og rør sammen. 

  7. Når risen bliver tydelig i overfladen (ca. 15 min) og der kommer små, boblende dampkanaler lægges et tætsluttende låg på. Sluk for varmen og lad risen stå 15 min.

  8. Vend risen ud i en stor skål, skil dem ad ved at røre dem igennem med en gaffel. Vend linser og persille i*), og dæk overfladen med de sprøde løg.

*) Man kan her vende saften af en 1/2 citron i. Det er ikke originalt, men giver et friskt pift.

 

Spises straks, men kan evt. vente tildækket i en lun ovn  1/2-1 time.

 

 

Smager godt kyllingelår til.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016