Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Lottes spinattærte


Til 4-5 personer (tilbehør)

 

Mørdej

Fyld

 

Lottes spinnatttærte (stykke)

  1. Delene til mørdejen samles i en foodprocessor (eller med en kniv i en skål) - pas på, det ikke bliver varmt.
  2. Dækkes med film og hviler på køl i 1 time (kan ligge op til 12 timer).
  3. Tænd ovnen på 225°.
  4. Rulles tyndt ud på et melpudret bord og lægges i en tefaltærteform (28 cm i diameter og 3-4 cm høj).
  5. Lottes spinnatttærte (fad)Forbages i 15 min (dæk gerne kanten med sølvfolie, da den let får for meget.
  6. Tag ud og sæt ovnen ned på 200°
  7. Læg spinaten 2 min i koldt vandbad og skyl grundigt. Gentag evt.
  8. Fjern grove stilke, og hak spinaten meget groft
  9. Svits med smørret i en stor gryde 2-3 min til spinaten falder sammen.

  10. Tilsæt fløden og kog ind.

  11. Pil og hak hvidløget, riv muskatnøden

  12. Tag af varmen, og rør æg, hvidløg, muskat og finsmuldret feta i og smag til med (salt og) peber.

  13. Hæld massen i den forbagte tærte

  14. Bag ved 200° i 30 min.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016