|
Lottes spinattærte
Til 4-5 personer (tilbehør)
Mørdej
Fyld
|
|
- Delene til mørdejen samles i en foodprocessor (eller med en kniv i en
skål) - pas på, det ikke bliver varmt.
- Dækkes med film og hviler på køl i 1 time (kan ligge op til 12 timer).
- Tænd ovnen på 225°.
- Rulles tyndt ud på et melpudret bord og lægges i en tefaltærteform (28
cm i diameter og 3-4 cm høj).
-
Forbages
i 15 min (dæk gerne kanten med sølvfolie, da den let får for meget.
- Tag ud og sæt ovnen ned på 200°
- Læg spinaten 2 min i koldt vandbad og skyl grundigt. Gentag evt.
- Fjern grove stilke, og hak spinaten meget groft
-
Svits med smørret i en stor gryde 2-3 min til spinaten
falder sammen.
-
Tilsæt fløden og kog ind.
-
Pil og hak hvidløget, riv muskatnøden
-
Tag af varmen, og rør æg, hvidløg, muskat og
finsmuldret feta i og smag til med (salt og) peber.
-
Hæld massen i den forbagte tærte
-
Bag ved 200° i 30 min.
|
|
|