Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Wonton med thai-fyld


15 personer som forret (6 stk til hver)

 

Tamarind-sirup

Wonton

  • 10 g (20 stilke) koriander

  • 90 blade (2 pakker) won ton

  • 1 æg

Wonton med thaifyld
  1. Tamarind-sirup

    1. Blend galangarod med rejepasta

    2. Pak i staniol, og bag ved 150° i 20 min.

    3. Kom det i en gryde med palmesukker, fish-sauce, vand og tamarind-pasta, og kog i 20  min.

    4. Sigt siruppen gennem en grov sigte og afkøl 5 min.

    5. Klargør grønt

      1. Pil skalotteløget.

      2. Skyl, tør og udkern chilien.

      3. Skræl og udkern æblet.

      4. Skyl og tør limefrugten og skær den i store stykker (med skræl).

    6. Blend skalotteløg, ingefær, chili, æble, tørrede rejer, limefrugt og peanuts.

    7. Rist kokosmelet let på en middelvarm pande nogle minutter (pas på: Det branker let).

    8. Bland grøntsager og kokosmel i den afkølede sirup.

  2. Wonton

    1. Kom en teskefuld på en wonton-plade, fugt kanterne med sammenpisket æg, og fold den sammen som en trekant (evt. kan langsidens to spidser efterfølgende limes sammen med lidt æg til en rigtig wonton).

    2. Steg dem i 175° varm olie til de er sprøde.

    3. Pynt med korianderblade og server straks.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 28-04-2017