Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Fisk Frugt Grøntsager Kød Mælkeprod Kolonial Andet Drikkevarer

Hvidløg

Løg


Latin allium sativum
English garlic
Deutsch knoblauch
Francais  ail
Italiano aglio bianco
Spaniol
Længde
Vægt 1 fed = 3 g
 

Se også: Hvidløg, rosa

Kendetegn Skal være fast, evt. med tør yderskal. Hvis feddene er begyndt at spire (grøn kerne) er de meget gennemtrængende stærke
Sæson Hele året
Område
Kvalitet
Portionsstørrelse  1 fed
Opbevaring Meget tørt (ikke i plastpose)
Holdbarhed 1-2 uger
Tilberedning Stærkt, bruges som regel i fed (pillet), enten mast og hakket - eller presset i hvidløgspresser (gør det endnu mere stærkt lugtende/smagende) - ofte sammen med persille og citron, der balancerer hvidløgsdunsten
Typisk ret I franske og italienske retter. Også Hele bagte hvidløg. Koges de længe i f.eks. fløde, bliver smagen mild og næsten sødlig, se Kylling med hvidløg
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017