Kartoflerne skrælles og koges i usaltet vand til de er halvkogte: kog op,
kog videre i 15 min og køl af 1 time i vandet, inden det hældes fra.
Når kartoflerne er helt kolde og tørre, rives de groft på et rivejern.
Tilsæt salt og peber og vend forsigtigt rundt.
Opvarm en tefalpande (28 cm) til middel varme med 3/4 af smøret.
Hæld kartoffelmassen på og tryk den let sammen til en jævn pandekage. Lad
den bage ved middelvarme i 20 min.
Kontroller, at pandekagen er sammenhængende og ikke hænger fast ved at
rykke kort og hurtigt i panden (løsn den evt. med en paletkniv).
Læg et glat låg på panden, tag den hen til vasken og vend hurtigt det
hele rundt, så pandekagen ligger på låget. Hæld det sidste smør på panden og
lad pandekagen rutche tilbage på panden, nu med den stegte side opad.
Sæt panden på middelvarme igen og bag færdigt i 15 min.
Vend ud på et låg som før - og derefter på en stor tallerken.