Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Hummus


Forret til 6 personer (eller som en del af flere forretter til flere).
 

Alle vægtangivelser = klargjort vægt

 

Eventuelt

Hummus, naturel
  1. Læg kikærterne i blød i koldt vand 12-24 timer.
  2. Kog kikærterne i nyt, vand (ikke saltet) med laurbærbladene til kikærterne er møre (ca. 30-40 min). Hæld vandet fra (gem 2 dl) og køl kikærterne let af.
  3. Pres saften af citronen.
  4. Stød spidskommen i en morter.
  5. Pil hvidløgene.
  6. Blend kikærter, citronsaft, spidskommen og hvidløg.
  7. Juster konsistensen med resterne af kogevandet hvis nødvendigt.
  8. Smag til med salt og evt. mere citronsaft.

Kan holde sig på køl i en lille uge.

 

Evt. kan persille blendes med (giver grøn mos som på billedet), eller den kan hakkes og blandes i bagefter (lysebrun mos med grønne prikker).
 

Hæld striber af 50 g olivenolie over ved servering.

 

Retten kan også anrettes med sorte oliven og evt. nogle tynde skiver citron.

 

 

Spises som dip med rå grøntsager pitabrød (eller ristet brød), eller som tilbehør til især kylling.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016