Kog kikærterne i nyt, vand (ikke saltet) med laurbærbladene til
kikærterne er møre (ca. 30-40 min). Hæld vandet fra (gem 2 dl) og køl kikærterne let af.
Pres saften af citronen.
Stød spidskommen i en morter.
Pil hvidløgene.
Blend kikærter, citronsaft, spidskommen og hvidløg.
Juster konsistensen med resterne af kogevandet hvis nødvendigt.
Smag til med salt og evt. mere citronsaft.
Kan holde sig på køl i en lille uge.
Evt. kan persille blendes med (giver grøn mos som på billedet), eller den kan hakkes og
blandes i bagefter (lysebrun mos med grønne prikker).
Hæld striber af 50 g
olivenolie over ved servering.
Retten kan også anrettes med sorte oliven og evt. nogle tynde skiver
citron.
Spises som dip med rå grøntsager pitabrød (eller
ristet brød), eller som tilbehør til især kylling.