Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Ris/linse/rodfrugt-salat


Tilbehør til hovedret til 6 personer

Alle vægtangivelser = klargjort vægt

 

(Alle vægtangivelser er efter klargøring)

 

  1. Ris

    1. Kog risene i 1/2 l vand tilsat 1 tsk salt: Kog op, læg låg på og skru ned så det netop koger svagt. Sluk efter 8 min, og lad det trække 8 min mere.

  2. Grøntsager og linser

    1. Klargør gulerødder, bladselleri og løg, og skær dem i små tern på 5x5 mm.

    2. Kog linserne i en anden (stor) gryde i 1/2 l vand tilsat grøntsagsbouillonen i 15 min.

    3. Tilsæt grøntsagsternene, rør rundt og kog videre i 10 min.

    4. Hæld overskydende væske fra.

  3. Dressing

    1. Skyl, tør og pluk persillebladene, og hak dem groft.

    2. Vend det sammen med olie og eddike og smag til med salt og peber.

    3. Vend den varme ris i så snart risen er færdig.

    4. Når grøntsager/linse er færdig vendes de også i.

Kan gøres lidt lettere og friskere ved at blande et fintsnittet iceberg- eller romaine-salathovede i.

 

Smager godt til næsten alt slags kød. Er også meget fint med kogt torsk, evt. som en salat med moset torsk og lidt mayonnasie/græsk yoghurt.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016