|
Ris/linse/rodfrugt-salat
Tilbehør til hovedret til 6 personer
|
Alle vægtangivelser = klargjort vægt
|
(Alle vægtangivelser er efter klargøring) |
|
-
Ris
-
Kog risene i 1/2 l vand tilsat 1 tsk
salt: Kog op, læg låg på og skru ned så det netop koger svagt. Sluk efter 8
min, og lad det trække 8 min mere.
-
Grøntsager og linser
-
Klargør gulerødder, bladselleri og løg, og skær dem i
små tern på 5x5 mm.
-
Kog linserne i en anden (stor) gryde i 1/2 l vand tilsat grøntsagsbouillonen i 15
min.
-
Tilsæt grøntsagsternene, rør rundt og kog videre i 10
min.
-
Hæld overskydende væske fra.
-
Dressing
-
Skyl, tør og pluk persillebladene, og hak dem groft.
-
Vend det sammen med olie og eddike og smag til med salt og peber.
-
Vend den varme ris i så snart risen er færdig.
-
Når grøntsager/linse er færdig vendes de også i.
Kan gøres lidt lettere og friskere ved at blande et
fintsnittet
iceberg- eller
romaine-salathovede
i.
Smager godt
til
næsten alt slags kød. Er også meget fint med kogt torsk, evt. som en salat med
moset torsk og lidt mayonnasie/græsk yoghurt. |
|
|