|
Linsesalat, vegetarisk
Forret eller tilbehør til hovedret til 6 personer
|
Kan også laves i en
version med bacon |
|
|
-
De varme elementer
-
Løget pilles og skæres i 3x3 mm stykker
-
Gulerødderne skrælles og skæres i 3x3 mm stykker.
-
Persillen skylles og bladene nippes af (gem stilkene).
Skyl estragonen.
-
Hvidløgene pilles og hakkes groft.
-
2 tomater skæres i skiver, og hakkes fint.
-
Tilberedning
-
Svits løg, hvidløg og gulerødder i olien ved god
varme til de tager lidt farve (3-4 minutter)
-
Tilsæt linser, 100 g tomatkød og
vand så det dækker godt og vel. Kog op og skru så ned så det akkurat
snurrer og lad det simre i 25-30 min.
-
Hæld gennem en sigte, så vandet løber fra. Lad det køle lidt af.
-
Forbered de friske dele
-
Pil og hak skalotteløgene fint
-
Hak de sidste 150 g tomater og pres væden ud.
-
Skyl, tør og hak persille og estragon.
-
Servering
-
Pisk balsamicoeddike og olie sammen i en stor
serveringsskål.
-
Kom linsesalaten i og tilsæt de friske dele.
-
Smag til med salt og peber og evt. citronsaft hvis
balsamicoen er meget sød.
Smager godt
til
kyllingelår, pølser og fede fisk som laks.
|
|
|