Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Linsesalat, vegetarisk


Forret eller tilbehør til hovedret til 6 personer
 

Kan også laves i en version med bacon

Linsesalat

  1. De varme elementer

    1. Løget pilles og skæres i 3x3 mm stykker

    2. Gulerødderne skrælles og skæres i 3x3 mm stykker.

    3. Persillen skylles og bladene nippes af (gem stilkene). Skyl estragonen.

    4. Hvidløgene pilles og hakkes groft.

    5. 2 tomater skæres i skiver, og hakkes fint.

  2. Tilberedning

    1. Svits løg, hvidløg og gulerødder i olien ved god varme til de tager lidt farve (3-4 minutter)

    2. Tilsæt linser, 100 g tomatkød og vand så det dækker godt og vel. Kog op og skru så ned så det akkurat snurrer og lad det simre i 25-30 min.

    3. Hæld gennem en sigte, så vandet løber fra. Lad det køle lidt af.

  3. Forbered de friske dele

    1. Pil og hak skalotteløgene fint

    2. Hak de sidste 150 g tomater og pres væden ud.

    3. Skyl, tør og hak persille og estragon.

  4. Servering

    1. Pisk balsamicoeddike og olie sammen i en stor serveringsskål.

    2. Kom linsesalaten i og tilsæt de friske dele.

    3. Smag til med salt og peber og evt. citronsaft hvis balsamicoen er meget sød.

Smager godt til kyllingelår, pølser og fede fisk som laks.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016